Potpisan Sporazum za turistički razvoj Ivanićgradske regije

Lokalnevijesti.hr

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš potpisao je Sporazum o projektnoj suradnji na području turizma sa načelnikom Općine Kloštar Ivanić Željkom Filipovićem i načelnikom Općine Križ Markom Magdićem.

Cilj ovog Sporazuma je objedinjavanje područja djelovanja te suradnja na turističkim projektima od značaja za cijelo ovo područje koje pokriva istok Zagrebačke županije.

Sporazumom se obvezuju surađivati na projektima vezanim za kulturni i vjerski turizam, prirodnu baštinu, outdoor turizam i poboljšanje smještaja na ovom području te će se zajednički lakše prijavljivati na natječaje i pozive za povlačenje sredstava za razvoj turističkih projekata.

Ovim Sporazumom će se potaknuti razvoj turizma na ovom području te se očekuje povećanje turističke ponude i broja turista koji će posjetiti ovo područje. Suradnja će doprinijeti boljoj prepoznatljivosti ovog kraja te stvaranju preduvjeta za daljnji razvoj gospodarstva.

“Ovo veliki korak za razvoj turizma na ovom području. Siguran sam kako će suradnja sa susjednim općinama dati sjajne rezultate”, rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Načelnici Filipović i Magdić zadovoljni su suradnjom koju će dalje razvijati te su izrazili svoju podršku daljnjem razvoju turizma na ovom području.

“Drago mi je da smo potpisali ovaj Sporazum te dajem svoju punu podršku suradnji našeg grada sa susjednim općinama. Zajedničkim snagama moći ćemo realizirati brojne turističke projekte”, naglasila je direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ana Gašparović.

 

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak